Persoanele cu dizabilități de vedere vor participa la un Atelier de restaurare ceramică la Muzeul de Istorie

ArheoTACT
ArheoTACT

În cadrul proiectului ArheoTACT, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (MINAC), în parteneriat cu Asociația Nevăzătorilor din România – filiala Constanța-Tulcea (ANR) și cu ajutorul voluntarilor de la LIONS Club Constanța, organizează un Atelier de restaurare ceramică.

Atelierul, parte integrantă a workshop-ului de restaurare și creație “Vibrația formelor”, va fi susținut în totalitate, sub coordonarea restauratorilor Mihai Dan Ionescu și Luiza Ionescu, de către membri ai ANR, persoane cu dizabilități de vedere în diferite grade, și are loc în data de 16 iunie 2017, între orele 1100 – 1300, la sediul MINAC (Piața Ovidiu nr.12, Sala „Ovidiana”).

Atelierul de restaurare ceramică, activitate specifică MINAC, va pune la dispoziția persoanelor cu dizabilități de vedere diverse artefacte ceramice pentru restaurare primară, și va oferi posibilitatea replicării unor piese arheologice, totul sub coordonarea unor specialiști în restaurare.

Reamintim că proiectul ArheoTACT, câștigat în cadrul programului de finanțare „Lumea prin culoare și sunet” – ediția 2016, susținut de “Fundația Orange” îşi propune facilitarea accesului persoanelor cu deficienţe de vedere la patrimoniul istoric și arheologic al Dobrogei, printr-o abordare fizică și de conţinut. Beneficiarii direcţi ai proiectului sunt persoanele (copii şi adulţi) cu deficienţe de vedere.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*