Permisele de călătorie pentru mijloacele de transport în comun din Constanța vor fi distribuite prin Poșta Româna

Începe distribuirea permiselor de călătorie pentru mijloacele de transport în comun pentru anul viitor. FOTO: Primăria Constanța

Permisele de călătorie pentru mijloacele de transport în comun pentru anul viitor vor fi distribuite începând cu data de 08 decembrie, anunță Primăria Constanța. Acestea vor fi trimise prin Poșta Română. Plicurile vor fi primite acasă de către beneficiarii direcți ai programului.

Până în prezent au fost înregistrate 33.431 de cereri, din care 406 nu îndeplineau condițiile de eligibilitate, fapt pentru care au fost respinse. Astfel, în perioada următoare vor fi distribuite un număr de 33.024 legitimații de călătorie.

Categoriile de beneficiari pentru care municipalitatea acordă facilități la transportul public de călători sunt următoarele:

  1. persoanele în vârstă de peste 70 de ani, indiferent de venituri;
  2. pensionarii cu pensii de până la 2.310 de lei inclusiv;
  3. persoanele în vârstă de peste 60 de ani care nu realizează venituri.

„Precizăm faptul că persoanele menționate la primele două categorii, care beneficiază și de Legea nr. 189/2000, Decretul – lege nr. 118/1990, veteranii și văduvele de război, luptătorii pentru victoria Revoluției din 1989, vor primi permise de călătorie doar de la sediul CT BUS Constanța”, au transmis reprezentanții instituției.

De asemenea, persoanele cu handicap mediu sau ușor pot ridica abonamente doar de la chioșcurile CT BUS, iar persoanele cu handicap grav sau accentuat, asistenți personali și/ sau însoțitori ai acestora vor ridica legitimațiile de călătorie doar de la DGASPC Constanța (Blocul Turn Gară).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*