Percheziții la traficanți de droguri din Constanța și Mangalia: patru bărbați au fost reținuți

Percheziții la persoane bănuite de trafic de droguri de risc și mare risc

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurori din cadrul DIICOT Constanța, au organizat o acțiune în cadrul unui dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și mare risc și efectuarea de operațiuni ilicite cu substanțe noi cu proprietăți psihoactive. Patru bărbați au fost reținuți.

Potrivit IPJ Constanța, la data de 24 noiembrie, polițiștii de combatere a criminalității organizate Constanța au pus în aplicare 11 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Constanța și municipiul Mangalia, la locuințele a nouă persoane bănuite de comiterea faptelor. Astfel, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, diverse cantități de substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, precum și alte bunuri cu valoare probatorie.

La finalizarea cercetărilor, procurorul de caz a dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, pentru patru bărbați, cu vârste cuprinse între 26 și 67 de ani, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și mare risc și efectuarea de operațiuni ilicite cu substanțe noi cu proprietăți psihoactive. Bărbații au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța. Cei patru urmează a fi prezentați instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Totodată, alți trei bărbați urmează a fi prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă în lipsă, întrucât, la acest moment, se sustrag cercetărilor. De asemenea, pentru alți doi bărbați s-a dispus măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*