Percheziții la persoane bănuite că au furat motoare de barcă din Hârșova

Percheziții la persoane bănuite că au furat motoare de barcă. FOTO IPJ Constanța

Polițiștii au făcut percheziții la persoane bănuite că au furat motoare de barcă din Hârșova.

Potrivit IPJ Constanța, la data de 24 noiembrie, polițiști din cadrul Secției Regionale Poliție Transporturi Constanța – Postul de Poliție Transporturi Navale Hârșova, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârșova, au efectuat 10 percheziții domiciliare, într-un dosar penal, având ca obiect săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Perchezițiile au fost efectuate în comunele Bordușani, Stelnica și Făcăeni, din județul Ialomița, la locuințele a trei bărbați, cercetați pentru comiterea faptei.

În urma cercetărilor efectuate în dosar, a reieșit că, în noaptea de 14 spre 15 octombrie, aceștia ar fi sustras trei motoare de barcă, în valoare de aproximativ 30.000 de lei, din orașul Hârșova, județul Constanța.

În urma efectuării perchezițiilor, au fost descoperiți și ridicați, în vederea continuării cercetărilor, 1.100 de euro, 7 motoare de barcă, 8 plase monofilament cu lungimea totală de 700 de metri, 9 telefoane mobile, aproximativ o tonă de grâu, susceptibil a fi fost sustras, 2 drujbe și un prostovol.

Ca urmare a probelor administrate în dosar, unul dintre bărbați a fost reținut, pentru 24 de ore, condus și încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Astăzi, acesta va fi prezentat procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârșova, cu propunere legală.

Al doilea bărbat este cercetat în stare de libertate, iar al treilea se sustrage cercetărilor, fiind efectuare verificări pentru identificarea acestuia.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română și Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*