Percheziții la cariere de piatră într-un dosar de evaziune fiscală

Percheziții la cariere de piatră. FOTO Poliția Română

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economico-Financiare, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, au pus în aplicare 9 percheziții domiciliare în municipiul Constanța, orașul Năvodari și comuna Mihail Kogălniceanu, dintre care 3 la cariere de exploatare de piatră și 6 la sediile sociale și punctele de lucru ale unor societăți comerciale, într-un dosar penal privind infracțiunile de evaziune fiscală și executarea de activități miniere fără permis/licență, privind exploatarea ilegală de agregate minerale și valorificarea acestora fără înregistrarea veniturilor în evidența contabilă a societății.

„În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că, începând cu anul 2023, reprezentații unei societăți ar fi administrat activități miniere fără permis sau licență de exploatare, ce au constat în extracția, dintr-o carieră, de agregate minerale, iar ulterior ar fi valorificat mărfurile, fără a-și fi înregistrat veniturile realizate.

În urma perchezițiilor au fost ridicate mai multe mijloace de probă.

Cercetările sunt efectuate în continuare în vederea stabilirii cu exactitate a cantității de resursă minerală exploatată în mod ilegal, cantitatea și valoarea mărfurilor vândute fără evidențierea veniturilor în actele contabile, precum și stabilirea prejudiciului material cauzat” – IPJ Constanța.

Perchezițiile au avut loc cu sprijinul specialiștilor din cadrul Administrației Naționale Apele Române, Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier Constanța și Agenției Naționale pentru Resurse Minerale.

La percheziții au participat și polițiștii din cadrul Serviciului Criminalistic și Serviciului de Investigare a Infracționalității de Mediu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*