Percheziții într-un dosar de înșelăciune. Doi bărbați sunt acuzați că au obținut credite pe baza unor cărți de identitate contrafăcute

Mașină indisponibilizată. FOTO Poliția Română

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economico – Financiare, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au efectuat patru percheziții domiciliare, trei în municipiul Focșani, județul Vrancea și una în satul Drăgăneasa, județul Prahova, la locuințele a doi bărbați, de 32 de ani, respectiv 49 de ani.

Aceștia sunt bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și fals privind identitatea.

Astfel, în perioada iulie 2022, cei doi bărbați ar fi contrafăcut mai multe cărți de identitate, folosind datele de identificare ale altor persoane, pe baza cărora ar fi obținut credite de la mai multe instituții financiare nebancare.

Prejudiciul cauzat este de 58.000 de lei.

În urma perchezițiilor domicilare, a fost luată măsura indisponibilizării asupra unui autoturism.

Cercetările sunt continuate, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*