Percheziții în Constanța la persoane bănuite de trafic de persoane, proxenetism și deținere de droguri de risc și mare risc

Percheziții într-un dosar de proxenetism. FOTO cu rol ilustrativ

Polițiști ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurori DIICOT Constanța, au efectuat joi, 5 ianuarie, cinci percheziții domiciliare în județul Constanța, într-o cauză în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de persoane, proxenetism și deținere de droguri de risc și de mare risc, pentru consum propriu.

Astfel, s-a reținut faptul că, în luna octombrie a anului 2021, unul dintre bănuiți ar fi recrutat, în scopul exploatării sexuale, prin obligarea la practicarea prostituției, o persoană, speculând starea de vădită vulnerabilitate a acesteia (diagnosticată cu afecțiuni psihice și încadrată în grad accentuat de handicap).

În realizarea scopului infracțional, în intervalul octombrie 2021 – august 2022, cei doi bănuiți ar fi transportat și adăpostit persoana vătămată la diferite adrese din România și Austria, în vederea exploatării acesteia.

De asemenea s-a reținut că, în perioada noiembrie 2017 – septembrie 2022, cei doi bărbați ar fi determinat 4 persoane să practice prostituția pe teritoriul României și Austriei și ar fi înlesnit activitatea acestora, prin identificarea și închirierea de locuințe, postarea de anunțuri pe internet, racolarea clienților, transportarea și protecția acestora, obținând sume de bani din activitatea desfășurată.

În perioada iulie 2021 – februarie 2022, bărbații ar fi obținut foloase materiale de pe urma practicării prostituției, de către 4 persoane vătămate.

În urma audierilor, procurorii DIICOT Constanța au dispus măsura reținerii față de cele două persoane bănuite. Acestea urmează să fie prezentate Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă, pentru de 30 de zile.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*