Pe o navă ajunsă în Portul Midia au fost găsite peste 1.400 de pachete de țigări de contrabandă

Țigările de contrabandă ascunse pe navă au fost găsite de polițiștii de frontieră. FOTO Poliția de Frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit, ascunse pe o navă sosită în Portul Midia sub pavilion Togo, 28.400 ţigarete, pe care trei cetăţeni sirieni au încercat să le introducă ilegal în România.

În data de 20 februarie, în Portul Midia, acționând în baza unei informaţii, o echipă comună de control, formată din poliţişti de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța – Punctul de Trecere a Frontierei Midia şi câinele de serviciu Pobaza specializat în detecția produselor din tutun, lucrători vamali şi lucrători din cadrul Căpităniei Zonale Midia, a efectuat controlul specific asupra unei nave sub pavilion Togo, sosită din direcţia Iskenderun (Turcia).

În urma controlului efectuat asupra navei, au fost descoperite ascunse şi nedeclarate, 1.420 pachete de țigări, fără timbru fiscal, posesorii acestora fiind trei cetăţeni sirieni, cu vârste cuprinse între 20 și 56 de ani.

Ţigările, în valoare de aproximativ 20.000 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării de către reprezentanții autorității vamale din Portul Midia, iar pe numele celor trei persoane a fost instituită măsura nepermiterii intrării pe teritoriul României pe o perioadă de 5 ani și au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare de 15.000 de lei, conform prevederilor legale în vigoare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*