Academia Navale Mircea cel Bătrân, la ceas aniversar. O nouă promoție termină studiile în această săptămână

Academia Navală Mircea cel Bătrân. FOTO facebook
Academia Navală Mircea cel Bătrân. FOTO facebook

Festivitatea de absolvire a Promoţiei 2017 „Mărăşti, Mărăşeşti, Oituz – 100” de ofiţeri ingineri militari şi civili, precum şi de maiştri militari de marină, va avea loc vineri, 28 iulie, la ora 13.00,  în campusul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”.

Pentru cei 206 absolvenţi, dintre care 177 civili, această ceremonie marchează finalizarea studiilor în cele două instituţii de învăţământ de marină.

În prezenţa viceamiralului Dr. Alexandru Mîrşu, şeful Statului Major al Forţelor Navale, 29 de absolvenți militari ai Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” și 53 de absolvenţi ai Şcolii Militare de Maiştri Militari a Forţelor Navale vor primi primele lor grade de ofiţeri, respectiv maiștri militari de marină, în Forţele Navale.

Ofițerii militari vor începe, în perioada următoare, cursul de bază pentru prima funcție în cadrul Forțelor Navale Române, la Școala de Aplicație a Forțelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu”.

La acest important eveniment sunt invitați reprezentanţi ai Preşedinţiei, Ministerului Apărării Naţionale, ai autorităţilor publice centrale şi locale, personalităţi ale vieţii publice şi universitare constănţene, reprezentanţi ai instituţiilor care îşi desfăşoară activitatea în domeniul transportului naval şi activităţilor portuare, delegați ai asociaţiilor cadrelor militare în rezervă şi în retragere, rude şi prieteni.

Promoţia 2017 poartă denumirea onorifică „Mărăşti, Mărăşeşti, Oituz – 100”, pentru a marca 100 de ani de la cele trei mari victorii din Primul Război Mondial ale Armatei Române şi este cea de-a 95-a promoţie a Şcolii Navale „Mircea”, prima instituţie de învăţământ superior dobrogeană și predecesoare a Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*