Patru persoane sunt cercetate că au vândut drogul cristal către consumatori din municipiul Constanța

Droguri găsite de polițiști. FOTO IPJ Constanța

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Ciminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii din cadrul  Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța, au efectuat patru percheziții domiciliare, la persoane cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive.

În perioada mai-octombrie 2023, patru persoane ar fi comercializat, în mod repetat, droguri  de mare risc (3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal), către consumatori din municipiul Constanța,  pentru sume cuprinse între 400 și 1.000 de  lei.

Totodată, în sarcina unuia dintre ei, s-a reținut și faptul că a deținut, în vederea comercializării, aproximativ 15 grame substanță psihoactivă  (2-MMC), cantitate descoperită și ridicată pe parcursul perchezițiilor domiciliare efectuate.

Interacțiunea cu clienții s-ar fi realizat față în față, stradal, după ce detaliile cantitatea și prețul erau stabilite prin intermediul unei serviciu de mesagerie al unei  platforme de socializare.

În cursul zilei de 16.11.2023, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța,  cu propunerea de arestare preventivă a trei reținuți și arestarea preventivă în lipsă, a unei persoane cercetate, care se sustrage urmăririi penale.

La aceeași dată, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța a admis propunerile formulate.

Activitatea a beneficiat de sprijinul jandarmilor Grupării Mobile de Jandarmi „Tomis” Constanța.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*