Patru navigatori, între care și un român, au fost răpiți de la bordul unui tanc petrolier grecesc, în Golful Guineei

Petrolierul Agisilaos. FOTO MarineTrafiic.com

Patru navigatori, între care ar fi și un marinar român, au fost răpiți în ultimul atac de piraterie care a implicat un tanc petrolier, petrecut pe 29 noiembrie în vestul Africii, în Golful Guineei.

Potrivit liderului Sindicatului Liber al Navigatorilor, Adrian Mihălcioiu, atacul asupra tancului petrolier Agisilaos, înregistrat în Insulele Marshall, a fost raportat duminică seară, în timp ce aceasta se afla în marș, la cinci mile marine de la marginea de vest a Golfului Guineei și la 22 de mile marine la vest de Togo.

„Echipajul navei a încercat să evite îmbarcarea prin manevre evazive, dar nu a avut succes. Petrolierul ar fi avut la bord 23 de membri în echipaj înainte de incident, inclusiv cetățeni ruși, români și filipinezi. Nava se află acum în siguranță cu restul echipajului la bord. Autoritățile au fost notificate”, a precizat Adrian Mihălcioiu, care este și reprezentantul Federației Internaționale a Transportatorilor (ITF) în România.

Potrivit informațiilor primite de acesta, între cei patru marinari răpiți, pe lângă navigatorul român ar mai fi și doi cetățeni filipinezi și un rus.

Acesta este cel de-al 24-lea incident de răpire confirmat în apele Golfului Guineei în 2020, cu 122 de echipaje răpite de pe nave. Atacul este raportat în spatele unui șir de răpiri reușite în zonă în ultima lună.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. Cei patru navigatori, între care și un român, răpiți, anul trecut, de la bordul unui tanc petrolier grecesc, în Golful Guineei, au fost eliberați – CTnews

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*