Patru migranți turci, depistați de polițiștii de frontieră constănțeni după ce au intrat ilegal în țară pe la Negru Vodă

Polițiștii de frontieră constănțeni au depistat, în apropierea graniței cu Bulgaria, patru cetățeni turci care au trecut ilegal frontiera în România din țara vecină.

Potrivit Gărzii de Coastă, în dimineața zilei de marți, 29 martie, în jurul orei 06.00, polițiștii de frontieră din Negru Vodă, pe timpul unei misiuni de supraveghere a zonei de frontieră, au observat cu ajutorul tehnicii de vedere pe timp de noapte patru persoane care se deplasau dinspre frontieră către localitatea Negru Vodă.

Imediat, echipaje mobile s-au deplasat în zonă, fiind oprite și identificate patru persoane. Deoarece acestea nu își justificau prezența în zonă, au fost conduse la sediul instituției pentru efectuarea de verificări suplimentare.

La cercetări a rezultat că cei în cauză sunt cetățeni turci, toți bărbați, cu vârste cuprinse între 20 și 40 ani, care au trecut fraudulos frontiera de stat a României dinspre Bulgaria. Cetățenii turci descoperiți au precizat faptul că intenționau sa ajungă în vestul Europei.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de intrare în țară prin trecerea ilegală a frontierei de stat. Cei patru cetățeni turci urmează a fi preluați de către autoritățile de frontieră bulgare, prin Punctul de Trecerea Frontierei Negru Vodă, în baza Acordului de readmisie între România și Republica Bulgaria.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*