Patru migranți iranieni, depistați de polițiștii de frontieră constănțeni după ce au intrat ilegal în țară

Migranți iranieni, depistați după ce au intrat ilegal în țară din Bulgaria. FOTO: Garda de Coastă

Polițiștii de frontieră constănțeni au depistat, în apropierea graniței cu Bulgaria, patru cetățeni iranieni care au trecut ilegal frontiera în România din țara vecină.

Potrivit Gărzii de Coastă, în dimineața zilei de marți, 9 august, în jurul orei 06.00, polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia, în timpul unei misiuni de supraveghere a zonei de frontieră, au observat patru persoane care se deplasau dinspre frontieră către localitatea Vama Veche.

Imediat, echipaje mobile s-au deplasat în zonă, fiind oprite și identificate cele patru persoane, trei bărbați și o femeie. Deoarece acestea nu își justificau prezența în zonă, au fost conduse la sediul instituției pentru efectuarea de verificări suplimentare.

La cercetări a rezultat faptul că cei patru sunt cetățeni iranieni, cu vârste cuprinse între 27 și 43 de ani, care au trecut fraudulos frontiera de stat a României dinspre Bulgaria cu intenția de a ajunge în vestul Europei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de intrare în țară prin trecerea ilegală a frontierei de stat, iar cei patru cetățeni iranieni urmează a fi preluați de către autoritățile de frontieră bulgare, prin Punctul de Trecerea Frontierei Negru Vodă, în baza Acordului de readmisie între România și Republica Bulgaria.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*