Patru localități constănțene sunt afectate în urma unei avarii la magistrala de alimentare cu apă

Avarie la magistrala de apă în zona Ovidiu. FOTO RAJA Constanța

Magistrala cu diametrul de 1.000 mm de alimentare cu apă a localităților Ovidiu, Corbu, Lumina și Năvodari, care pleacă de la stația de tratare Palas, a suferit luni, în jurul orei 14.00, o avarie în zona localității Ovidiu.

La fața locului s-au deplasat mai multe echipe de intervenție ale RAJA. Pentru remedierea avariei s-a oprit pomparea pe această conductă și s-au făcut manevrele necesare pentru alimentarea cu apă pe conducta de siguranță de 600 mm.

În această situație, urmare a faptului că debitul de apă pompat pe conducta de siguranță este mai mic, abonații de la blocurile ANL din Ovidiu și cei din partea de est a orașului Năvodari (străzile Recoltei, Liniștii, Macului, Apusului, Prelungirea Recoltei, Locomotivei, Eternitatii și Plopilor) vor rămâne fără apă până la remedierea avariei.  Restul consumatorilor din orașul Năvodari, dar și cei din localitatea Lumina vor avea apă cu presiuni scăzute.

Având în vedere diametrul, dar și lungimea conductei (aproximativ 20 kilometri) numai pentru golirea și umplerea magistralei este nevoie de o perioadă de aproximativ 12 ore. În această situație abonații afectați vor avea apă la robinete la presiuni normale marți, 22 ianuarie 2019, în jurul orei 10.00.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*