Patru localități constănțene sunt afectate în urma unei avarii la magistrala de alimentare cu apă

Avarie la magistrala de apă în zona Ovidiu. FOTO RAJA Constanța

Magistrala cu diametrul de 1.000 mm de alimentare cu apă a localităților Ovidiu, Corbu, Lumina și Năvodari, care pleacă de la stația de tratare Palas, a suferit luni, în jurul orei 14.00, o avarie în zona localității Ovidiu.

La fața locului s-au deplasat mai multe echipe de intervenție ale RAJA. Pentru remedierea avariei s-a oprit pomparea pe această conductă și s-au făcut manevrele necesare pentru alimentarea cu apă pe conducta de siguranță de 600 mm.

În această situație, urmare a faptului că debitul de apă pompat pe conducta de siguranță este mai mic, abonații de la blocurile ANL din Ovidiu și cei din partea de est a orașului Năvodari (străzile Recoltei, Liniștii, Macului, Apusului, Prelungirea Recoltei, Locomotivei, Eternitatii și Plopilor) vor rămâne fără apă până la remedierea avariei.  Restul consumatorilor din orașul Năvodari, dar și cei din localitatea Lumina vor avea apă cu presiuni scăzute.

Având în vedere diametrul, dar și lungimea conductei (aproximativ 20 kilometri) numai pentru golirea și umplerea magistralei este nevoie de o perioadă de aproximativ 12 ore. În această situație abonații afectați vor avea apă la robinete la presiuni normale marți, 22 ianuarie 2019, în jurul orei 10.00.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*