Patru containere cu deșeuri din Irlanda, descoperite în Portul Constanța Sud Agigea

Patru containere cu deșeuri din Irlanda, descoperite în Portul Constanța Sud Agigea

Polițiștii constănțeni au descoperit patru containere, ce conțineau peste 60 de tone de deșeuri din plastic amestecat cu carton, care urmau să fie importate de către două societăți comerciale din România.

Potrivit Gărzii de Coastă, în urma unor activități informativ-operative desfășurate marți, 27 iulie, polițiștii de frontieră, în cooperare cu lucrători ai Biroului Vamal de Frontieră Constanța și comisari din cadrul Gărzii de Mediu Constanța, au descoperit patru containere, sosite din Irlanda pentru două firme de pe raza județului Ilfov.

„În fapt, echipa de control a constatat faptul că marfa din containerele verificate nu corespunde cu datele declarate și cuprinse în documentele folosite la autoritatea vamală. Acestea erau încărcate cu 63 de tone de deșeuri din plastic amestecat cu carton, iar în documentele de transport erau menționate doar elemente de material plastic”, au precizat reprezentanții Gărzii de Coastă.

Patru containere cu deșeuri din Irlanda, descoperite în Portul Constanța Sud Agigea

Astfel, în urma constatării faptului că numărul de cod de deșeu este trecut eronat în documentele de însoțire, comisarii Gărzii de Mediu Constanța au luat măsura nepermiterii efectuării importului și returnarea la societatea exportatoare din Irlanda.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*