Pasionații de fotografie sunt așteptați la workshop-ul de fotografie Nikon la Aeromania, în weekend-ul 13-15 iulie

Workshop de fotografie la Aeromania

În timp ce pentru cei mai mulţi Aeromania înseamnă un spectacol de emoţii, performanţe şi stil, pentru alţii înseamnă o ocazie de a surprinde imagini inedite pe camera foto. Prezenţa extrem de numeroasă a fotografilor la Aeromania, eveniment desfăşurat anual pe Aeroportul Tuzla, arată un interes uriaş pentru fotografia de aviaţie.

Aici s-a închegat şi extins o comunitate de pasionaţi – care vor sa surprindă avioanele “de la firul ierbii” şi până în înaltul norilor. Aceasta este o adevărată provocare pentru un fotograf aflat în faţa unui aparent paradox: într-un cadru extrem de dinamic, obiectivul aparatului trebuie să surprindă o imagine statică, dar să îi redea senzaţia de mişcare. Decupajul ar trebui să transmită întreaga emoţie, tensiune şi anvergură pe care le creează contextul, ansamblul.

Dacă v-aţi întrebat cum puteţi să faceţi acest lucru, veţi afla de la Liviu Dnistran, în cadrul workshop-ului de fotografie organizat de Nikon în parteneriat cu Regional Air Services, în weekend-ul 13-15 iulie.
Accesul se face pe baza acreditării de fotograf Aeromania (http://www.regional-air.ro/application/RO/EVENIMENTE_ARPA/CONCURS_DE_FOTOGRAFIE).

Workshopul se întinde pe parcursul a trei zile:

Vineri, 13 Iulie, va avea loc partea teoretică în sală, unde veţi putea afla despre echipamente, cum să le folosiţi cât mai bine, despre setări şi cum să vă pregătiţi în general pentru un show aerian din punctul de vedere al fotografului de aviaţie.

Sâmbătă, 14 Iulie, este programată partea practică: fotografierea celor mai interesante momente de la Aeromania 2018. Veţi avea posibilitatea să testaţi echipamente puse la dispoziţie de Nikon şi să exersaţi ceea ce aţi învăţat cu o zi înainte în sală. Pe toată durata show-ului veţi fi sprijiniţi de Liviu Dnistran şi organizatori pentru a putea face fotografii reuşite.

În a treia zi – duminică, 15 Iulie, după încă o sesiune de fotografie la “chic picnic pe aeroport”, veţi învăţa cum să editaţi fotografiile şi să le pregătiţi pentru publicare în social media, blog, inclusiv pentru participarea la concursul Aeromania.

Orice fotograf poate candida la concursul cu premii oferite de Regional Air Services cu minim 7 imagini surprinse în cadrul Aeromania sau cu minim 1 film, indiferent dacă s-a înscris sau nu la workshop. Tema concursului este “Aeromania în mai multe ipostaze”.

Înscrierile se fac prin completarea şi depunerea fişei de înscriere şi acceptarea regulamentului, iar documentele sunt disponibile pe site-ul www.regional-air.ro, pe pagina de Facebook Aeromania-2018 sau pot fi solicitate via e-mail: concurs@regional-air.ro.

Liviu Dnistran este fotograf de aviaţie din 2011 când s-a alăturat comunităţii Romanian Spotters (primul forum al pasionaţilor de fotografie de aviaţie din România). De-a lungul timpului, a colaborat cu Aeroportul Internaţional Cluj Napoca, Tarom, Carpatair, Aeroclubul României şi cu Forţele Aeriene Române (Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, Baza 86 Aeriană Feteşti, Baza 90 Transport Aerian Otopeni, Baza 95 Aeriană Bacău şi Scoala de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene Bobocu) pentru promovarea imaginii aviaţiei româneşti prin fotografii.

Împreună cu membrii Romanian Spotters a contribuit la crearea unei platforme de specialitate pentru fotografia de aviaţie (photoavia.net) unde a avut rol de programator şi screener foto. Este vice-preşedinte al asociaţiei non-profit Transilvania Spotters din Cluj Napoca, prima asociaţie din ţară care are ca obiectiv principal promovarea aviaţiei din România prin fotografii şi promovarea acestui tip de fotografie în ţară şi străinătate.

În urma cu trei ani, a demarat cu alţi doi fotografi de aviaţie români, Bogdan Pop şi Adrian Dulău un proiect de fotografiere aer-aer a aeronavelor Forţelor Aeriene Române pentru promovarea imaginii aviaţiei militare, în urma căruia a zburat mai mult de 20 de ore la bordul aeronavelor de transport şi al elicopterelor Forţelor Aeriene şi a fotografiat 6 tipuri de aeronave.

Maeştrii fotografiei sunt în continuare motivaţi de Nikon care îşi respectă angajamentul de a susţine profesioniştii şi pasionaţii de fotografie în continua lor dezvoltare, oferindu-le acces la cele mai noi tehnologii. Pentru al treilea an consecutiv, Nikon este partener oficial al Aeromania şi pune la dispoziţia participanţilor echipament foto pentru testare, gratuit, pe toată durata spectacolului aerian.

Aeromania este “cel mai îndrăgit show aviatic de pe Litoral” desfăşurat anual pe Aeroportul Alexandru Podgoreanu, Tuzla şi ajuns la a 12-a ediţie. Anul acesta, evenimentul se întinde pe durata a 3 zile, astfel: vineri – workshop de fotografie, drone şi conferinţă pe teme de aviaţie – PRIA Aviation; sâmbătă– miting aviatic şi concerte live şi duminică – chic picnic pe aeroport şi zboruri de agrement. Intrarea este liberă pentru toate cele 3 zile.

ACREDITARE + PARTICIPARE LA WORKSHOPUL NIKON
Pentru acreditarea fotografilor este necesară completarea şi semnarea formularului “Regulament de siguranţă şi securitate aeroportuară” şi trimiterea acestuia la adresa: concurs@regional-air.ro. Fotografii acreditaţi vor primi de la reprezentanţii Aeroportului Tuzla ecusonul personalizat al evenimentului, pe data 13 iulie 2018, la Aeroportul Tuzla.
În baza acreditării, fotografii pot participa la workshopul de fotografie organizat de Nikon.

CONCURS DE FOTOGRAFIE:
Pentru înscrierea în concursul de fotografie al evenimentului din 13-15 iulie se vor completa şi semna “Fişa de înscriere la concursul de fotografie” şi “Regulament concurs foto Aeromania” şi se vor trimite la adresa de mail: concurs@regional-air.ro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*