Parfumuri contrafăcute, de peste 12 milioane de lei, descoperite într-un container în Portul Constanța

Parfumuri contrafăcute, de peste 12 milioane de lei, descoperite într-un container în Portul Constanța. FOTO: Garda de Coastă

Polițiștii de frontieră și vameșii constănțeni au descoperit vineri, 14 iulie, într-un container sosit din China în Portul Constanța, 41.000 de flacoane cu parfum, susceptibile de a fi contrafăcute. Dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, valoarea acestora a fost estimată la peste 12 milioane lei.

Potrivit Gărzii de Coastă, o echipă comună, formată din polițiști de frontieră și inspectori vamali, a controlat amănunțit un container sosit din China, ce avea ca destinatar o societate comercială din Ucraina. În urma verificărilor, în container au fost descoperite mai multe cutii ce conțineau 41.946 de flacoane cu parfum ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute și a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală titularilor de marcă.

Polițiștii de frontieră s-au sesizat din oficiu în vederea întocmirii actelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate. Bunurile, cu o valoare estimată de aproximativ 12.153.000 de lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*