FOTO VIDEO Primăria Cernavodă investește în reabilitarea trotuarelor și amenajarea de noi locuri de parcare în cele mai importante zone ale orașului

Străzi reabilitate în Cernavodă. FOTO Adrian Boioglu

Primăvara aceasta, locuitorii din Cernavodă vor circula pe trotuare noi, moderne. Primăria orașului Cernavodă a alocat de la bugetul local aproximativ jumătate de milion de lei pentru refacerea de la zero a spațiilor destinate pietonilor. Încă din luna martie, muncitorii firmei care și-a adjudecat la licitație implementarea proiectului lucrează intens pentru pregătirea terenului, montarea de pavele și borduri. Modernizarea spațiului urban nu se oprește însă aici. Concomitent, administrația publică locală urmărește să crească și numărul de locuri de parcare, în special în zonele cu cel mai mare flux zilnic de persoane.

Având în vedere că lucrările ar trebui să fie gata finalizate în cel mult o lună de la data începerii, viceprimarul orașului Cernavodă, Șerif Cîrjali, inspectează în teren desfășurarea lucrărilor și declară:

„Am scos la licitație două loturi de lucrări pe reparații. Dintre acestea strada Răsăritului a fost o bucată neterminată și a rămas o bucată pe care am scos-o la licitație. De asemenea, am mai scos la licitație străzile 24 Ianuarie, Ovidiu și Seimeni. Noi suntem acum pe strada Seimeni, unde sunt foarte multe magazine am creat și locuri de parcare. Era și este o porțiune de stradă foarte intens circulată”.

Iar spațiul pietonal nu este sigura facilitate avută în vedere. Concomitent, Primăria Cernavodă are în derulare un alt proiect care prevede amenajarea de locuri de parcare, atât în zona centrală, intens circulată, dar și în zonele de reședință.

Întrebat despre costul lucrărilor de reabilitare a trotuarelor de pe mai multe străzi importante din Cernavodă, viceprimarul Șerif Cîrjali a explicat următoarele:

„Au fost două loturi de lucrări pe care le-am scos la licitație, unul de 600.000 și unul de 700.000, au fost, de asemenea, tot două firme din Cernavodă care au câștigat la licitație lucrările acestea și da, suntem într-o continuă reparație”, afirmă adjunctul primarului Liviu Negoiță.

Practic, din spusele viceprimarului se poate înțelege că Primăria Cernavodă nu se va opri aici cu investițiile, ci va continua să scrie proiecte și să acceseze fonduri pentru a rezolva necesitățile urbane ale comunității. Ca atare, Șerif Cîrjali le răspunde și cetățenilor care se întreabă de ce era nevoie de schimbarea bordurilor și de refacerea trotuarelor.

„Pe aceia îi invităm să vadă partea plină a paharului, faptul că modernizăm și aducem plus valoare aici. Micșorăm trotuarul, dar tot va rămâne spațiu pentru ca două, trei persoane, una lângă alta, să poată circula, dar creăm și locuri de parcare. Singur, unii sunt nemulțumiți că nu pot circula acum pe trotuare, dar se liniștesc atunci când văd rezultatele lucrărilor. Majoritatea cetățenilor ne-au mulțumit că ne-am gândit să facem și locuri de parcare mai generoase, pentru că aici era o zonă foarte, foarte îngustă. La fel s-a întâmplat și în fața Primăriei, unde la fel am retras trotuarele pentru ca cetățenii care vin la Primărie să poată să parcheze civilizat. Iimportant este ca majoritatea să fie mulțumită, pentru că astfel suntem și noi fericiți”, a punctat viceprimarul orașului Cernavodă.

Șerif Cîrjali a mai declarat, pentru CTnews, că echipa din care face parte alături de primarul Liviu Negoiță, și-ar fi dorit ca inclusiv aceste lucrări ample de modernizare a spațiilor pietonale și de creare de noi locuri de parcare pentru a satisface nevoia de mobilitate urbană să poată fi acoperite din fonduri guvernamentale sau din fonduri europene. Din păcate, nicio axă de finanțare curent deschisă nu prevede finanțare pentru aceste tipuri de investiții. Cu toate acestea, echipa care conduce administrația publică locală a orașului Cernavodă nu a dorit să rămână indiferentă la ceea ce își doresc cetățenii și a alocat întreaga sumă necesară modernizării trotuarelor din bugetul local, după cum declară viceprimarul Șerif Cîrjali.

De acum ne vedem și pe CD TV – televiziunea digitală cu cea mai mare acoperire din Sud Estul României: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Cele mai bune emisiuni și reportaje sunt pe www.cdtv.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*