Dosarul substanțelor dopante ajunge în instanță. Patru persoane au fost trimise în judecată

Sediul Parchetului Tribunalului si Judecatoriei Constanta. FOTO Catalin Schipor

Dosarul substanțelor dopante descoperite în luna februarie a acestui an ajunge în instanță, după ce patru persoane implicate au fost trimite în judecată.

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, procurorii au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatul E.C.I., pentru săvârşirea infracţiunii de fabricarea, producerea, experimentarea, prepararea, procesarea, transformarea, oferirea, distribuirea, vânzarea, punerea în vânzare, administrarea, livrarea cu orice titlu, trimiterea ori alte operaţiuni privind circulaţia substanţelor dopante cu grad de mare risc şi a produselor care conţin substanţe dopante cu grad de mare risc, fără drept, prev. de art. 141 alin. 1 din Legea nr. 104/2008, cu aplic. art. 35 alin. 1 din C. pen. şi art. 77 lit. a din C. pen., precum şi trimiterea în judecată, în stare de control judiciar, a inculpaţilor R.D., P.A.S. şi D.F.,  pentru săvârşirea aceleiaşi infracţiuni.

„În esenţă, s-a reţinut că inculpatul E.C.I. s-a ocupat de comerţul ilicit cu substanţe dopante de mare risc, sprijinit de concubina sa, R.D., ce administra pe raza judeţului  Constanţa depozite cu produse conţinând astfel de substanţe, pe care le şi livra către terţe persoane.

De asemenea, în activitatea infracţională inculpatul E.C.I. a fost ajutat şi de inculpaţii P.A.S. şi D.F., ce se ocupau cu manipularea şi transportul produselor.

La data de 23.12.2023 inculpaţii P.A.S. şi D.F. au manipulat şi încărcat într-un autovehicul, de la un depozit al inculpatului E.C.I. de pe raza municipiului Constanţa, 155 cutii din carton și 13 saci din plastic, în interiorul cărora se aflau 135830 fiole și recipiente din sticlă cu conținut lichid, 192560 comprimate și 186,8 kilograme fiole vrac cu conținut lichid, toate conţinând aproximativ 45 de tipuri de substanțe dopante, inculsiv substanţe dopante de mare risc, cu o valoare totală de piață de peste 900000 euro. La aceeaşi dată cei doi inculpaţi au fost depistaţi pe raza municipiului Constanţa de lucrători de poliţie rutieră, iar produsele în cauză au fost ridicate.

Ulterior, inculpaţii E.C.I. şi R.D. şi-au continuat activităţile infracţionale, la data de 10.02.2024 fiind găsite la un depozit al acestora de pe raza oraşului Năvodari 73439 de cutii cu produse conţinând substanţe dopante de mare risc, respectiv tamoxifen, stanozolol, oxandrolon, metandienonă, oximetolon, mestanolon, anastrozol, metiltestosteron, clomifen, clenbuterol, boldenon, testosteron, nandrolon, trenbolon şi metenolon. Şi aceste produse, cu o valoare totală de piaţă de aproximativ 2000000 de euro, au fost ridicate.

De asemenea, la data de 11.02.2024 au fost găsite la un alt depozit al inculpaţilor E.C.I. şi R.D., situat în localitatea Valu lui Traian, judeţul Constanţa, 15634 de cutii ce conțineau 156340 fiole cu substanţe dopante de mare risc, respectiv nandrolon fenilpropionat, testosteron enantat, testosteron cipionat, trenbolon enantat, metenolon enantat, boldenon undecilenat, drostanolon propinat, trenbolon hexahidroxibenzilcarbonat şi stanozolol. Produsele, cu o valoare totală de piaţă de aproximativ 1000000 de euro, au fost ridicate.

Prin rechizitoriu procurorul a sesizat instanţa de judecată şi cu privire la necesitatea măsurii de siguranţă privind confiscarea specială a substanţelor dopante de mare risc menţionate, a unui autovehicul şi a unor dispozitive electronice, folosite la comiterea faptelor, precum şi a unor sume de bani provenite din infracţiuni” – Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*