Opt români au încercat să intre în țară, pe la Negru Vodă, prezentând teste PCR-CT false

PTF Negru Vodă

Polițiștii de frontieră de la Negru Vodă au depistat opt cetățeni români care au prezentat autorităților competente teste negative false pentru detecția infecției cu virusul SARS-CoV-2.

Potrivit Gărzii de Coastă, la sfârșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Negru Vodă s-au prezentat pentru a intrat în țară opt cetățeni români, toți bărbați, cu vârste cuprinse între 21 și 45 de ani, pasageri într-un microbuz de transport persoane și într-un autoturism personal. Ceri opt veneau din Turcia și au prezentat autorităților competente, pentru control, teste PCR cu rezultate negative pentru detecția infecției cu virusul SARS-CoV-2.

„Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea testelor prezentate, la solicitarea reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Constanța, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, constatând faptul că documentele în cauză nu au fost eliberate de către clinicile menționate”, au precizat reprezentanții Gărzii de Coastă.

În prezent, polițiștii de frontieră constănțeni efectuează verificări față de cele opt persoane, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uz de fals și fals în înscrisuri sub semnătură privată, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun. Totodată, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Constanța au dispus carantinarea persoanelor în cauză, pentru o perioada de 14 zile, la adresele declarate de către acestea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*