Operator din Portul Constanța, amendat cu 60.000 de lei de Garda de Mediu

Operator din Portul Constanța, amendat cu 60.000 de lei de Garda de Mediu. FOTO Garda de Mediu

Garda de Mediu a amendat un operator din Portul Constanța cu 60.000 de lei.

Garda de Mediu Constanța a sancționat un operator din Portul Constanța  pentru desfășurarea activității de manipulare și depozitare produse chimice pe un amplasament neautorizat din punct de vedere al protecției mediului și fără să dețină dotările specifice.

“În fapt, la controlul efectuat s-a constatat că societatea desfășura operațiuni de însăcuire a unui produs pulverulent de tipul sodei carbonate (carbonat de sodiu) într-o instalație veche, pe un amplasament neautorizat și fără a lua măsuri de limitare a dispersiei particulelor în atmosferă” – Garda de Mediu.

Pentru neconformitățile constatate s-au aplicat două sancțiuni contravenționale în valoare totală de 60.000 lei și sancțiune complementară de suspendare a activității neautorizate pe platforma Rădăcina Mol III, până la intrarea în legalitate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*