Ofițer al SRI – Direcția Regională de Informații Dobrogea, urmărit penal de DNA pentru trafic de influență

Sigla DNA

Un ofițer al SRI, din cadrul Direcției Regionale de Informații Dobrogea, este urmărit penal de procurorii militari din cadrul DNA, pentru trafic de influență.

Potrivit unui comunicat al Direcției Naționale Anticorupție, procurorii militari din cadrul Serviciului pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiunile de corupție săvârșite de militari au dispus luarea măsurii controlului judiciar, pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 20 august, față de un ofițer în cadrul Serviciului Român de Informații (SRI – Direcția Regională de Informații Dobrogea.

Ofițerul, cu gradul de căpitan, este acuzat de săvârșirea infracțiunea de trafic de influență.

Astfel, la data de data de 09 august, inculpatul Bogdan Popescu, în calitatea menționată, i-ar fi pretins unei persoane, martor în cauză, suma de 2.500 de euro, lăsând să se înțeleagă că are influență asupra unor funcționari din cadrul Serviciului Român de Informații, astfel încât să îi determine să nu își îndeplinească un act ce intra în atribuțiile de serviciu ale acestora și care ar fi vizat persoana respectivă. La data de 19 august, Popescu a primit suma de 2.500 euro în scopul anterior menționat, împrejurare în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Bogdan Popescu trebuie să respecte o serie de obligații între care să se prezinte la organul de urmărire penală ori de câte ori este chemat, să se prezinte la Inspectoratul de Poliție Județean Constanța, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat, să nu ia legătura, direct sau indirect, și să nu comunice pe nicio cale cu persoane menționate în ordonanță.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*