VIDEO Suferi de Hernie inghinală? Ovidius Clinical Hospital te ajută să scapi de operație în maxim 3 zile!

Ovidius Clinical Hospital. FOTO OCH
Ovidius Clinical Hospital. FOTO OCH

Ovidius Clinical Hospital are soluția pentru pacienții cu hernie inghinală: operație rapidă urmată de o convalescentă scurtă, de maximum 3 zile, nu 3 săptămâni cum era vechea practică în domeniu. Hernia reprezintă exteriorizarea ţesutului din interiorul abdomenului şi are loc atunci când anumite părţi ale intestinului ies din abdomen printr-un orificiu numit hiatus. Această slăbiciune a ţesutului conjunctiv apare mai ales în zona inghinală şi ombilicală. Slăbiciunea ţesutului este adesea congenitală, însă poate fi cauzată şi de efort excesiv sau de slăbirea muşchilor şi ţesuturilor conjunctive prin îmbătrânire. Singurul tratament al herniei inghinale este interventia chirurgicala.

“În spitalul OCH, intervențiile chirurgicale pentru hernia inghinală sunt atât cele clasice cât și cele moderne, indicația o pune de obicei medicul chirurg, bolnavul trebuie să-și aleagă medicul și nu tipul intervenției chirurgicale. Operațiile clasice, operația deschisă de obicei, prin procedeul Lichtenstein cu plasă de polipropilenă și în funcție de indicații, în situațiile mai deosebite folosesc operațiile laparoscopice, care au avantajul că bolnavul se recuperează mult mai rapid, spitalizarea este de scurtă durată, durerile sunt mult mai mici post-operator, în general confortul bolnavului este mult mai satisfăcător după această chirurgie decât cea clasică” spune doctorul Paris Stamule, medic primar chirurgie generala

Primul semn al herniei inghinale este umflătură peretelui abdominal în regiunea inghinală. Această tumefactie este nedureroasă, chiar până la apariţia unor complicaţii. Hernia în sine nu este o urgenţă chirurgicală. Hernia se operează programat iar intervenţia chirurgicală, este singurul tratament care poate să ducă la vindecarea herniei. Alegerea tipului de operaţie este un aspect care trebuie lămurit printr-o colaborare medic-pacient.

Doctorul Paris Stamule ne explică: “Chirurgul alege, în funcție de indicația care se pretează la tipul de hernie pe care o are pacientul, de obicei laparoscopic este indicat procedeul la herniile recidivate, unde deja au fost efectuate una sau două sau mai multe intervenții clasice și care au dat greș și sigur indicația majoră este intervenția laparoscopică, în herniile bilaterale este indicată de asemenea operația laparoscopică sau alte defecte parietale care se rezolvă mult mai elegant și mai ușor pentru bolnav laparoscopic decât clasic unde e nevoie de incizii mari și bolnavul suferă mult mai mult, spitalizarea fiind mult mai lungă decât în procedeul laparoscopic”

După intervenţia chirurgicală laparoscopică, în procedura medicală clasică, durează cam trei săptămâni până când pacientul poate să îşi reia activitatea într-un mod absolut normal şi firesc. Cam asta este media timpului de refacere după o operaţie deschisă: trei-patru săptămâni, deci aproximativ o luna. La Ovidius Clinical Hospital, lucrurile sunt mult mai avanasate.

“În niciun caz, de obicei o asemenea afecțiune care se operează,  mai mult de două-trei zile pacientul nu stă internat, intervenția se face în ziua internării iar recuperarea postoperatorie este rapidă, maximum trei zile în funcție de intervenția chirurgicală și în funcție de procedeul ales, bolnavul se poate externa și poate merge chiar la servici dacă are o activitate mai ușoară, fără probleme deosebite” explică doctorul Paris Stamule, medic primar chirurgie generală.

Cum faci o programare la Ovidius Clinical Hospital

Ovidius Clinical Hospital este un spital multi-disciplinar cu dotări ultra-moderne, conceput să ofere îngrijiri de specialitate pacienţilor cu afecţiuni chirurgicale și medicale din numeroase de specialități.

Programul de lucru al Ambulatoriului este de luni până vineri, între orele 8.00 și 21.00 și sâmbătă între 8.00 și 15.00.

Spitalul are program permanent cu 2 linii de gardă în spital în specialitățile chirurgie generală și anestezie și terapie intensivă, dublate de linii de gardă la domiciliu în specialităţile chirurgie generală, anestezie și terapie intensivă şi imagistică medicală.

Informații și programări la telefon: 0241 480 400. E-mail: office@ovidius-ch.ro sau pe site-ul: www.Ovidius-CH.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*