O nouă serie de soldați profesioniști, în Forțele Navale Române

O nouă serie de soldați profesioniști, în Forțele Navale Române. FOTO SMFN

Școala de Instruire Interarme a Forțelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu” din Mangalia a pregătit, timp de 11 săptămâni, în perioada 23 august – 5 noiembrie,  o nouă serie de soldați profesioniști.

Potrivit Statului Major al Forțelor Navale, 101 soldați profesioniști au absolvit vineri, 5 noiembrie, programul de instruire și urmează să fie repartizați la unități ale Forțelor Navale pentru care au desfășurat pregătirea specifică la Școala de Instruire Interarme a Forțelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu”. Militarii se vor prezenta luni, 8 noiembrie, la unitățile de marină din Constanța, Mangalia, Brăila și Tulcea, pentru ocuparea funcțiilor.

Militarii au parcurs două module, primul fiind reprezentat de programul de instrucție de front și de cunoaștere a armamentului ușor de infanterie, iar cel de-al doilea, de stagiu de instruire pe diverse specialități și domenii.

Prin implementarea standardelor NATO, Școala de Instruire Interarme a Forțelor Navale îndeplinește încă un obiectiv din misiunea sa permanentă de furnizare a uneia dintre cele mai importante resurse ale Armatei României, cea umană. De asemenea, Școala de Instruire Interarme a Forțelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu”  este o școală militară care și-a consolidat, de-a lungul timpului, statutul de instituție care formează și pregătește, la standarde înalte de calitate, soldați profesioniști la cursurile Școlii de Instruire Interarme a Forțelor Navale.

Toate formele de pregătire care se execută la Școala de Instruire Interarme a Forțelor Navale au ca scop final generarea de militari competenți, compatibili din toate punctele de vedere cu omologii țărilor Alianței Nord-Atlantice, capabili să asigure, potrivit funcțiilor pentru care se pregătesc, managementul îndeplinirii misiunilor specifice pe teritoriul național sau în cadrul structurilor multinaționale, în teatrele de operații, precum și punerea în practică a procedurilor, standardelor și tehnicilor de instruire și evaluare ale Armatei României, ale Alianței Nord-Atlantice și ale Uniunii Europene.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*