O nouă avarie la magistrala de alimentare cu apă care afectează mai multe străzi din Ovidiu și Năvodari

Avarie RAJA. FOTO Adrian Boioglu
Avarie RAJA. FOTO Adrian Boioglu

Echipele RAJA au reușit marți, 22 ianuarie, în jurul orei 4.00, să remedieze avaria înregistrată pe magistrala cu diametrul de 1.000 mm, care pleacă de la stația de tratare Palas și alimentează cu apă localitățile Ovidiu, Corbu, Lumina și Năvodari.

Imediat au fost făcute manevrele de vane necesare pentru reluarea furnizării apei potabile, însă, în scurt timp, a fost descoperită o nouă avarie, la o distanță de aproximativ 15 metri față de prima lucrare, pe aceeași conductă cu diametrul de 1000 mm.

În prezent se desfașoară lucrări de montare a unui colier și de etanșeizare a zonei prin sudură. Prin urmare, a fost sistată din nou pomparea apei pe această conductă până în jurul orei 11.00. Tinand cont de diametrul mare, dar și de lungimea rețelei de distribuție, perioada de timp necesară pentru umplerea acesteia și intrarea în presiune este de aproximativ 5 ore, au transmis reprezentanții RAJA.

În această situație, abonații de la blocurile ANL din Ovidiu, si cei din partea de est a orașului Năvodari (străzile Recoltei, Liniștii, Macului, Apusului, Prelungirea Recoltei, Locomotivei, Eternității și Plopilor) rămân în continuare fără apă la robinete până în jurul orei 16.00.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*