O navă militară românească participă la misiuni de luptă împotriva minelor marine în Marea Neagră

Dragorul maritim „lt. Lupu Dinescu” a plecat într-o nouă misiune. FOTO navy.ro

Dragorul maritim Lt. Lupu Dinescu (DM-25) a plecat miercuri, 24 ianuarie, din Portul Constanța, pentru a se integra în Gruparea Navală NATO de luptă împotriva minelor marine (SNMCMG-2/Standing NATO Mine Countermeasures Group), care desfășoară, în perioada 24 ianuarie – 13 februarie, activități specifice de supraveghere a traficului maritim în bazinul Mării Negre.

Echipajul românesc este alcătuit din 66 de militari și va pune în aplicare proceduri standard de operare pentru acest tip de misiuni împreună cu echipajul navei de cercetare hidrografică multifuncțională HMS ENTERPRISE (Marea Britanie) și cu echipajul vânătorului de mine TCG AKAY (Turcia).

În timpul prezenței în Marea Neagră, gruparea navală NATO are programate escale și în porturile Burgas (Bulgaria), Constanța (România) și Sinop (Turcia).

După degradarea situației de securitate din zona Mării Negre, din anul 2014, eforturile principale ale Forțelor Navale Române s-au concentrat, în special, pe asigurarea unei prezențe constante pe mare, alături de partenerii din Alianță, în cadrul exercițiilor și aplicațiilor comune.

În ultimul an, dragoarele maritime „Slt. Alexandru Axente” (DM-30) și „Lt. Lupu Dinescu” (DM-25) au făcut parte din Gruparea Navală NATO de luptă împotriva minelor marine (SNMCMG-2/Standing NATO Mine Countermeasures Group), iar fregata „Regele Ferdinand” (F221) din gruparea navală permanentă de luptă împotriva amenințărilor multiple (SNMG-2/Standing NATO Maritime Group).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*