O navă militară a luat foc în Dana Zero. Pompierii intervin cu patru autospeciale!

Echipele de pompieri de la ISU Dobrogea au lichidat incendiul. FOTO V.M.
Echipele de pompieri de la ISU Dobrogea au lichidat incendiul. FOTO V.M.

Un dragor maritim, aflat la ancoră în Dana Zero a luat foc luni seară. La fața locului au fost trimise mai multe echipaje ale ISU Dobrogea.

Cauzele și locul exact al izbucnirii incendiului nu se cunosc, fiind vorba de un incendiu cu o mare degajare de fum. La fața locului au fost trimise  patru echipaje ale ISU Dobrogea de la Detașamentul Port și un echipaj SMURD.

Știre în curs de actualizare

UPDATE;

H 20.00 – Potrivit reprezentanților ISU Dobrogea, incendiul a fost localizat în sala motoare și se lucrează la lichidarea lui.

UPDATE

H 20.20 –

De când au apărut problemele, echipele de intervenție de la bordul dragoarelor și a fregatelor au intervenit, iar ofițerul de serviciu de la bordul Dragorului 24 a sunat la 112 și a solicitat ajutorul pompierilor de la ISU Dobrogea“, a declarat Lt.col. Pavel, purtator de cuvânt Forțele Navale Române

UPDATE

H 21.10

 

 “În seară această, la bordul dragonului maritim 24 a avut loc un incident în compartimentul mașini al navei. Grupele de vitalitate ale navei, ale portului militar Constanța, au acționat în conformitate cu procedurile de operare în vigoare. S-a apelat pentru sprijin și pentru rapiditate, prin 112, la ISU Dobrogea, care au venit cu promptitudine și ne-au ajutat. În momentul de față incendiul a fost lichidat. Evaluăm situația și urmările pentru a vedea exact care sunt pașii următori. Nu sunt victime, nu sunt, pană în momentul de fată, nici oameni răniți sau intoxicați cu fum. Toată situația se află sub control.  O să cercetăm și o să vedem exact din ce cauză a izbucnit incendiul respectiv. La bordul navei erau militarii care se află în serviciul de permanență, 24 de ore, și și-au desfășurat activitatea cu rigoarea militară care ne caracterizează. Muniția și armamentul din zonă respectivă au fost evacuate de urgență pe dana militară. S-au luat toate măsurile în conformitate cu procedurile în vigoare. Sunt 24 militari pe unitate,” a declarat comandor Mihai Panait-șeful statului major al Comandamentului Flotei Maritime

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*