O navă ARSVOM a intervenit după ce un velier cu 7 persoane la bord a rămas prins între pietre în zona Cap Tuzla

FOTO ARSVOM

O navă ARSVOM a intervenit duminică seara după ce un velier cu șapte persoane la bord a rămas prins între pietre în zona Cap Tuzla.

ARSVOM a informat că în data de 13 august, ora 17:55 Serviciul MRCC solicită intervenția unui echipaj ARSVOM pentru salvarea unor persoane aflate la bordul unui velier.

“SAR Phoenix, dotat cu Sky jet la bord, se deplasează cu toată viteza către zona indicată de MRCC, respectiv zona Cap Tuzla. La ora 18:20 Sar Phoenix a ajuns in poziția indicată, unde împreună cu un Rib ISU a acordat asistență velierului “Orion”, prins între pietre în zona Cap Tuzla. La bordul velierului se aflau 7 persoane, din care 4 adulți și 3 copii.

Cu ajutorul și la indicațiile echipajului de pe SAR Phoenix, comandant Nasiescu Dan, ofițer mecanic Blaga Bogdan și timonier Popa Alin, velierul Orion a reușit să iasă dintre pietre. Deoarece exista suspiciunea  să aibă gaură de apă, SAR Phoenix împreună cu RIB ISU au însoțit, in asistență, velierul până în portul Belona, din Eforie Nord. Toți pasagerii de la bord sunt bine, nu a fost necesară preluarea acestora la bordul navei salvatoare.

La ora 18:52, velierul Orion a intrat și a acostat în Portul Turistic Belona, Eforie Nord, iar după ce s-a constatat că toată operațiunea este încheiată în condiții de siguranță, la ora 19:05 MRCC dispune încetarea acțiunii și întoarcerea sar Phoenix, in dana 77- Port Constanța”, a anunțat ARSVOM.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*