O mina marină descoperită în Marea Neagră, lângă Sulina, a reintrat în apele teritoriale ale Ucrainei

Mină marină pe Marea Neagră, la șapte mile marine est de Sulina. FOTO: Garda de Coastă

O mină marină a fost observată de o navă comercială și a fost apoi identificată și de polițiștii de frontieră, pe Marea Neagră, la șapte mile marine est de Sulina, dar dispozitivul exploziv a reintrat în apele teritoriale ale Ucrainei.

Potrivit Gărzii de Coastă, poliţiştii de frontieră tulceni, în urma unei informații venite de la o navă comercială, au descoperit luni, 15 mai, o mină marină în apele Mării Negre, la șapte mile marine est de localitatea Sulina.

„Aceștia s-au deplasat la locul indicat cu o navă din dotarea Gărzii de Coastă și au procedat la monitorizarea cu atenție a obiectului, ocazie cu care, în urma observării în detaliu, s-a constatat faptul ca este o mină marină, aflată în derivă. La un moment dat, mina a ieșit din câmpul vizual al polițiștilor de frontieră, intrând în apele ucrainene”, au transmis reprezentanţii Gărzii de Coastă.

Conform procedurilor specifice, polițiștii de frontieră au instituit o zonă de siguranță, și asigură securitatea perimetrală, fiind totodată anunțate autoritățile naționale dar și cele ucrainene cu atribuții în domeniu, fiind informați de către cei din urmă cu privire la faptul că vor interveni pentru distrugerea minei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*