O grupare specializată în trafic de droguri a fost anihilată la Constanța

Droguri găsite în urma perchezițiilor. FOTO Poliția Română

O grupare specializată în trafic de droguri de risc și mare risc a fost anihilată la Constanța.

La data de 25 august, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța – Serviciul Antidrog, împreună cu  procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanța, au pus în executare 14 mandate de percheziții domiciliare, în județul Constanța, în cadrul a 2 dosare penale care vizează săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și mare risc și efectuarea de operațiuni ilicite cu substanțe psihoactive noi.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2020, 3 bărbați, de 21, 25, respectiv 34 de ani și o femeie, de 47 de ani, ar fi constituit un grup infracțional, specializat pe linia traficului de droguri.

Pe parcursul anului 2022, ar fi aderat la grupul infracțional încă 3 bărbați, de 19, 33, respectiv 38 de ani și o femeie, de 30 de ani, toți acționând în mod neîntrerupt și coordonat, în scopul procurării, depozitării și punerii în vânzare de droguri de risc, în special cannabis.

Întreaga activitate infracțională a grupului ar fi fost coordonată de către bărbatul de 34 de ani, care ar fi avut rolul de a procura cantități mari de cannabis și de a le distribui celorlalți membri ai grupului, în scopul punerii în vânzare.

În luna februarie, liderul grupării a fost arestat preventiv, în urma acțiunii organizate de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța –  Serviciul Antidrog.

Activitatea infracțională a grupului a continuat să fie condusă de către bărbatul de 34 de ani, prin intermediul concubinei sale, de 30 de ani, care avea rolul de a transmite sarcinile trasate de către lider pentru membrii grupării aflați în libertate.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost descoperite și ridicate peste 2 kilograme de cannabis, cocaină, 29 de grame MDMA, 7 comprimate ecstasy, 3-CMC, 35,6 grame Alpha PhiP, 21,6 grame rezină de cannabis, 95.430 de lei, 3.100 de euro, 100 de lire sterline, 24 de telefoane mobile, 6 cântare de precizie, un pistol de tip airsoft, cu bile, 20 de cutii materiale pirotehnice și alte bunuri cu valoare probatorie.

La domiciliul altor 2 bărbați, de 18, respectiv 26 de ani, aflați în anturajul infracțional al unora dintre membrii grupării, în urma percheziției domiciliare, au fost identificate diferite cantități de droguri.

Totodată, din cercetări a reieșit că bărbatul de 33 de ani s-ar fi aprovizionat, cu substanțe psihoactive noi, de la un alt bărbat, de 26 de ani, fiind efectuate mai multe cumpărături de astfel de substanțe.

10 persoane bănuite au fost conduse la audieri, iar, în urma administrării probatoriului,  procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanța a dispus reținerea, pentru 24 de ore, a acestora, fiind introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Astăzi, 26 august, persoanele urmează a fi prezentate instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La activități au participat și polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime, ai Inspectoratului de Poliție Județean Constanța și jandarmi ai Grupării de Jandarmi Mobile Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*