O femeie este cercetată de polițiștii constănțeni după ce a prezentat un certificat verde aparținând unei alte persoane

Verificări ale polițiștilor. FOTO IPJ Constanța

O femeie este cercetată de polițiștii constănțeni după ce a prezentat un certificat verde care aparținea unei alte persoane.

Polițiștii constănțeni au făcut verificări la operatorii economici și organizatorii de evenimente cu privire la utilizarea certificatului verde COVID-19, care a devenit obligatoriu. Oamenii legii au constatat o infracțiune.

Astfel, în urma verificării unui cod QR de pe certificatul digital prezentat de o femeie, care se afla într-o cafenea din municipiul Constanța, polițiștii au constatat faptul că aceasta le-a înmânat un certificat verde aparținând unei alte persoane. Polițiștii Secției 3 continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în declarații, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța”, a anunțat IPJ Constanța

Administratorii care nu vor respecta obligația de verificare a codul QR, riscă sancțiuni contravenționale prevăzute cu amendă cuprinsă între 2.000 și 10.000 de lei.  De asemenea, clienții prezenți în localuri, care nu pot prezenta certificatul verde,  riscă sancțiuni cuprinse între 1.000 și 5.000 de lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*