O constănțeancă a fost amendată de Poliția Locală pentru câinele periculos pe care îl plimba în Parcul Tăbăcărie

Câinele i-a adus stăpânei o amendă de 500 de lei. FOTO DGPL Constanța

Un echipaj al Poliției Locale Constanța a depistat în cursul zilei de 2 aprilie o femeie, proprietara unui câine de talie mare, rasa rottweiler care însoțea animalul în parcul Tăbăcarie, câinele neavând botniță și nefiind declarat la secția de poliție competentă teritorial.

Deținătorul legal al patrupedului a fost sancționat contravențional cu suma de 500 lei pentru neîndeplinirea obligației de a depune la secția de poliție în a cărei rază este situat imobilul în care este deținut câinele, o adeverință în fotocopie, eliberată de Asociația Chinologică Română, așa cum este stipulat în dispozițiile O.U.G nr.55/2002 privind regimul de deținere a câinlor periculoși sau agresivi.

„Pe această cale, aducem la cunoștița opiniei publice totodată că nerespectarea normelor legale privind plimbatul câinilor fără lesă pe drumurile publice, în parcuri și alte spații/locuri publice, chiar însoțiți de stăpâni, cu excepția locurilor special amenajate, poate atrage răspunderea contravențională a însoțitorului patrupedului cu amendă de la 500-1.000 lei“, au precizat reprezentanții DGPL Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*