O casă din comuna Mihai Viteazu a luat foc. Primarul Adrian Costache a reușit să îl salveze pe bătrânul care locuia acolo. Soția sa a fost găsită carbonizată

Viceprimarul comunei Mihai Viteazu, Adrian Costache. FOTO Adrian Boioglu

O casă din comuna Mihai Viteazu a fost luat foc în această dimineață, iar primarul Adrian Costache a reușit să îl salveze pe bătrânul care locuia acolo. Pentru soția acestuia nu s-a mai putut face nimic, ea fiind găsită carbonizată de pompieri.

Pompierii au intervenit în această noapte la un incendiu izbucnit pe strada Căminului din Mihai Viteazu, unde locuiau două persoane, soț și soție. Acolo s-au deplasat pompierii de la stația Midia cu 2 ASAS, ASII, SMURD B2, SMURD C si 1 SAJ.

“A fost scoasă din casă o persoană, sex masculin, în vârstă de peste 70 ani, dependentă de oxigen, intoxicată cu fum, conștientă, primește îngrijiri medicale de la echipajul SAJ. În interior, echipajele au găsit o persoană, sex feminin, carbonizată”, au anunțat pompierii.

Ei au reușit să stingă focul la ora 6.37. A ars casa pe o suprafață de 60 de metri pătrați, formată din două camere și acoperiș.

Victima a fost dusă la spital, fiind conștientă, cooperantă, stabilă.

Persoana care l-a salvat pe bătrân este primarul comunei Mihai Viteazu, Adrian Costache.

El a povestit pentru CTnews cum s-a petrecut totul.

A luat o casă foc la ora 3.30. Am fost sunat de cei de la 112, de la pompieri, au primit un apel. Când primesc apel pe incendii ne sună să intervenim noi cu echipa noastră mai repede. Avem o vidanjă și o echipă de angajați. M-am deplasat acolo, focul era foarte puternic. Am reușit să îl recuperez pe bărbat, l-am scos afară și l-am dus la mașină. Pe femeie nu am mai reușit să o salvez. Era focul puternic, căzuse tavanul și nu s-a mai putut interveni. Au venit și pompierii, au stins focul.

Focul a pornit de la coșul de fum. Casa era veche, cu stuf pe pod, s-a propagat focul foarte repede”, a spus primarul Adrian Costache.  

Incendiu de la Mihai Viteazu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*