O cârciumă din centrul Constanței a fost închisă de Poliția Locală pentru nerespectarea Legii fumatului

Lucrătorii Poliției Locale Constanța s-au apucat să facă curat pe străzi. FOTO Cătălin Schipor

În cursul zilei de 16 ianuarie,  polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală, au acționat pe raza municipiului Constanța, în scopul verificării, respectării prevederilor legale referitoare la consumul produselor din tutun în spațiile publice închise tip bar sau restaurant, precum și pentru respectarea orarului de funcționare, aprobat prin autorizația de funcționare emisă de autoritatea publică locală.

În urma verificărilor efectuate în mai multe locații, au fost aplicate un număr de patru sancțiuni contravenționale în valoare de 18.000 lei. De asemenea, pentru pentru doi agenti economici s-a dispus sancțiunea complementară de obținere a actului administrativ aviz program de funcționare în termen de 30 de zile.

Cea mai mare sancțiune a fost aplicată la o unitate comercială din zona centrală a orașului, unde a fost dispusă sancțiunea complementară de închidere a unității pentru nerespectarea prevederilor Legii 349 / 2002, modificată cu Legea nr. 15 / 2016 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului de tutun.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*