O cârciumă din centrul Constanței a fost închisă de Poliția Locală pentru nerespectarea Legii fumatului

Lucrătorii Poliției Locale Constanța s-au apucat să facă curat pe străzi. FOTO Cătălin Schipor

În cursul zilei de 16 ianuarie,  polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală, au acționat pe raza municipiului Constanța, în scopul verificării, respectării prevederilor legale referitoare la consumul produselor din tutun în spațiile publice închise tip bar sau restaurant, precum și pentru respectarea orarului de funcționare, aprobat prin autorizația de funcționare emisă de autoritatea publică locală.

În urma verificărilor efectuate în mai multe locații, au fost aplicate un număr de patru sancțiuni contravenționale în valoare de 18.000 lei. De asemenea, pentru pentru doi agenti economici s-a dispus sancțiunea complementară de obținere a actului administrativ aviz program de funcționare în termen de 30 de zile.

Cea mai mare sancțiune a fost aplicată la o unitate comercială din zona centrală a orașului, unde a fost dispusă sancțiunea complementară de închidere a unității pentru nerespectarea prevederilor Legii 349 / 2002, modificată cu Legea nr. 15 / 2016 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului de tutun.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*