Numărul turiștilor sosiți pe litoral în primul trimestru al anului, în scădere cu peste o treime față de perioada similară din 2020

Zona veche a Constanței. FOTO Cătălin SCHIPOR

Numărul turiștilor români sosiți pe litoral în primul trimestru din 2021 a fost cu peste 35 la sută mai mic decât cel înregistrat în perioada similară a anului trecut. În același timp, numărul turiștilor străini a scăzut cu mai mult de jumătate.

Potrivit Direcției Județene de Statistică Constanța, numărul turiștilor sosiți în primul trimestru al acestui an a fost de 30.000 de persoane, față de 46.500 de persoane în aceeași perioadă din 2020, înregistrându-se o scădere de 35,4 la sută. Și numărul înnoptărilor scade: 70.500 de înnoptări în primele trei luni din 2021, față de 105.000 de înnoptări înregistrate în aceeași perioadă a anului trecut.

Turiștii străini, în număr de 1.843 de persoane, sosiți în primele trei luni din 2021, sunt cu 54,9 la sută mai puțini decât numărul turiștilor străini sosiți în perioada ianuarie-martie 2020 și dețin o pondere de 6,1 procente în totalul turiștilor. Cei mai numeroși străini care au vizitat județul nostru în primele trei luni din 2021 au fost cei sosiți din Statele Unite ale Americii – 288 de persoane.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*