Numărul turiștilor sosiți pe litoral în perioada ianuarie-aprilie 2020, la jumătatea celui de anul trecut

Piața Ovidiu, locul în care se desfășoară majoritatea evenimentelor importante. FOTO Cătălin SCHIPOR

Numărul turiștilor români sosiți pe litoral în perioada ianuarie-aprilie 2020 a fost cu aproape 48 la sută mai mic decât cel înregistrat în perioada similară a anului trecut. În același timp, numărul turiștilor străini a scăzut cu aproape două treimi.

Potrivit Direcției Județene de Statistică Constanța, numărul turiștilor sosiți în primele patru luni din anul 2020 a fost de 47.300 de persoane, față de 90.000 de persoane în aceeași perioadă din 2019, înregistrându-se o scădere de 47,4 la sută. Și numărul înnoptărilor scade: 109.000 de înnoptări în primele patru luni din 2020, față de 207.100 de înnoptări înregistrate în aceeași perioadă a anului trecut.

Turiștii străini, în număr de 4.127 persoane, sosiți în primele patru luni din acest an, sunt cu 61,2 la sută mai puțini decât numărul turiștilor străini sosiți în primele patru luni din 2019 și dețin o pondere de 8,7 la sută în totalul turiștilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*