Număr record de cazuri de coronavirus în Constanța în ultimele 24 de ore: 970. DSP Constanța susține că e vorba despre teste lucrate și în zilele precedente

În urma testelor efectuate la nivelul județului Constanța, față de ultima raportare, au fost înregistrate 970 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Până vineri, 13 noiembrie, pe teritoriul județului au fost confirmate 9.837 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, iar incidența la 14 zile este de 4,66 la mia de locuitori.

Conform DSP Constanța, însă, numărul crescut de cazuri pozitive raportate astăzi în județul Constanța este determinat de introducerea în sistem, în ultimele 24 de ore, a unui număr semnificativ de teste lucrate în zilele precedente.

„O medie a ultimelor zile arată faptul că, în județul Constanța, sunt zilnic undeva în jurul a 430 de confirmări. Din cauza faptului că la testele prelevate într-o zi durează, uneori, câteva zile până la aflarea rezultatului, apar zile cu raportări fie scăzute, exemplu fiind 11 noiembrie, cu 115 cazuri confirmate, fie ridicate, exemplul cel mai elocvent fiind astăzi”, au transmis reprezentanții DSP Constanța prin intermediul prefecturii.

Totodată, aceștia susțin că la nivelul județului sunt două focare semnificative, care în ultimele zile au înregistrat creșteri: 28 de persoane la un club sportiv din județ și 20 de persoane la un cămin de bătrâni.

„Facem mențiunea că de la începutul lunii noiembrie, aceste date sunt introduse în platforma națională Corona-Forms direct de laboratoarele care efectuează testele, nu de DSP Constanța”, au mai transmis sursele citate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*