Nu vă panicați. Vor suna sirenele de alarmare a populației, fiind vorba de un exercițiu

Forțele ISU Dobrogea care participă la exercițiul de la București
Forțele ISU Dobrogea care participă la exercițiul de la București

IGSU va desfășura lunar exerciții pentru testarea și verificarea sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă

În toate județele țarii vor avea loc exerciții pentru verificarea funcționării mijloacelor de alarmare a populației, în vederea centralizării permanente a datelor privind starea de operativitate a echipamentelor de înștiințare, avertizare și alarmare, precum și pentru pregătirea continuă a autorităților administrației publice locale.

Începând cu luna august a anului curent, în prima zi de miercuri a fiecărei luni, în intervalul orar 10.00 – 11.00, vor fi acționate sirenele de alarmare publică existente la nivel național.

Simulările vor începe din 2 august a.c. și vizează atât verificarea echipamentelor care pot fi acționate în mod centralizat (simultan), dar și a celor cu acționare locală.

Totodată, rezultatele verificărilor vor fi centralizate la nivel județean și vor face obiectul unor analize în comitetul județean pentru situații de urgență, în vederea îmbunătățirii modului de alarmare a populației în situații de protecție civilă.

Prin modul de acționare mijloacelor tehnice de alarmare există posibilitatea de a crea disconfort în spațiul public, motiv pentru care asigurăm cetățenii că astfel de exerciții periodice sunt necesare și benefice.

În județul Constanta verificare mijloacelor de înștiințare/alarmate se va face în: Constanța, Mangalia, Medgidia, Murfatlar, Cernavodă, Eforie, Hârșova, Năvodari, Negru Vodă, Ovidiu, Techirghiol, Băneasa, Adamclisi și Agigea.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*