Nu vă mai mirați de construcțiile abuzive din Constanța: neregulile erau „triate“ de șeful Corpului de Control al Primăriei

Primaria Constanța
Primaria Constanța

Construcții apărute peste noapte în locuri imposibile, pe orice petic de pământ, pe trotuare, înglobând chiar și stâlpi de iluminat de pe domeniul public, sau pe scurt, ilegale i-au nemulțumit de ani de zile pe constănțeni. Un nou dosar finalizat de către procurorii DNA arată un exemplu de cum erau „rezolvate“ neregulile de către șeful Corpului de Control al Primăriei municipiului Constanța

Prietenul la nevoie se cunoaște, ba unii chiar sunt dispuși să încalce legea pentru a-ți rezolva problema. Din această categorie pare să facă și Ionuț Corneliu Pripiș, șef al Corpului de Control al Primăriei municipiului Constanța,  potrivit procurorilor din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța. Acesta este acuzat că „a pus sare“ pe o sesizare a subordonaților săi cu privire la legalitatea unei construcții, iar mai apoi, a distrus documentul.

În rechizitoriul întocmit de procurori se arată că în perioada noiembrie 2015 – aprilie 2016, „inculpatul Pripiși Ionuț Corneliu, în calitate de șef al Corpului de Control al Primăriei municipiului Constanța, a reținut fără nici un temei legal o sesizare întocmită de subordonații săi, cu privire la comiterea unei infracțiuni la regimul disciplinei în construcții, destinată Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.“

Ulterior, după obținerea autorizației de construcție de către persoana vizată de sesizarea menționată mai sus, în scopul împiedicării tragerii la răspundere penală a acesteia, inculpatul a distrus documentul respectiv.

Neregula nu a fost trecută cu vederea de cineva nemulțumit care a sesizat organele de anchetă competente în acest caz, iar procurorii au reușit să descurce ițele. Drept dovadă, Ionuț Corneliu Pripiș a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de sustragere sau distrugere de probe ori de înscrisuri și favorizarea făptuitorului.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*