„Nu există victime, toți angajații rafinăriei au fost evacuați”, au anunțat reprezentanții Rompetrol Rafinare – operatorul rafinăriei Petromidia

Incendiu la Rafinăria Petromidia. FOTO cu rol ilustrativ

Rompetrol Rafinare, operatorul rafinăriilor Petromidia Năvodari și Vega Ploiești, a emis miercuri, 21 iunie, un comunicat de presă cu privire la incendiul petrecut Petromidia.

Redăm, în continuare, integral, informația furnizată de Rompetrol Rafinare:

„În cursul acestei zile, un incendiu s-a produs în instalația de Hidrocracare Blândă (MHC), la finalul unor lucrări de mentenanță specifice.

Imediat, angajații instalației au raportat incidentul către serviciul intern de situații de urgență și către dispeceratul rafinăriei, care, la rândul ei, a informat autoritățile, conform procedurilor in vigoare.

Nu există victime, toți angajații instalației, dar și din celelalte secții ale rafinăriei au fost evacuati.

Până la sosirea autospecialelor ISU, primele intervenții au fost realizate de pompierii rafinăriei Petromidia, care au reușit să limiteze impactul.

În colaborare cu autoritățile, depunem toate eforturile pentru stingerea incendiului și remedierea situației.”

De altfel, și reprezentanții ISU Constanța au anunțat că, din fericire, până la această oră nu au fost identificate victime.

„Avem informații că au fost trei angajați pe instalația de hidrocracat care, din fericire, se pare că s-au autoevacuat atunci când a avut loc explozia. (…)Intervenția este una foarte dificilă, din cauza locației care este una foarte periculoasă. Colegii mei se focalizează pe localizarea și lichidarea incendiului după ce au fost făcute căutări de victime. Misiunea este una în dinamică la această oră”, a precizat purtătorul de cuvânt al pompierilor constănțeni, locotenent Ana-Maria Stoica.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*