Noua trecerea pentru pietoni de pe bulevardul Aurel Vlaicu a fost finalizată

Noua trecerea pentru pietoni de pe bulevardul Aurel Vlaicu a fost finalizată. FOTO: Primăria Constanța

Primăria Constanța a anunțat că lucrările de amenajare a trecerii de pietoni prevăzută cu scuar median de pe bulevardul Aurel Vlaicu, înainte de sensul giratoriu cu DN 3C (varianta Ovidiu), au fost finalizate.

Astfel, a fost construit un scuar median cu ajutorul unor borduri care delimitează și protejează suprafața pietonală. În zona axului drumului a fost realizat refugiul pentru pietoni, protejat de garduri ce oferă posibilitatea pietonilor să ajungă la mijlocul șoselei și să se asigure din nou, pentru a putea traversa în continuare. După finalizarea lucrărilor de construire a scuarului median au fost aplicate marcajele transversale și au fost montare indicatoarele rutiere. Pentru o bună vizibilitate pe timp de noapte sau atunci când condițiile meteo sunt nefavorabile, au fost instalate indicatoare rutiere prevăzute cu lumini intermitente vizibile de la distanță ce sunt alimentate cu acumulatori ce se încarcă cu ajutorul panourilor solare.

Măsura înființării acestei treceri de pietoni a fost adoptată de Comisia de Circulație în urma solicitărilor primite de la cetățenii care tranzitează această zonă, fiind avizată de Poliția Rutieră, având ca scop creșterea gradului de siguranță a participanților la trafic în această zonă a orașului.

Conducătorii auto sunt rugați să manifeste atenție sporită, să respecte regulile de circulație și semnificația mijloacelor de semnalizare rutieră.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*