Nouă stații de reîncărcare pentru vehicule electrice vor fi amplasate în orașul Ovidiu

Nouă stații de reîncărcare pentru vehicule electrice vor fi amplasate în orașul Ovidiu

Nouă stații de reîncărcare pentru vehicule electrice vor fi amplasate în patru zone ale orașului Ovidiu, în cadrul unui proiect finanțat de Administrația Fondului de Mediu, cu o valoare totală de 2.032.179,89 lei.

Potrivit Primăriei Ovidiu, cele nouă stații de reîncărcare pentru automobile electrice vor fi amplasate

  1. strada Cișmelei (parcare Parc Faleză) – două stații cu patru prize de încărcare;
  2. strada Națională nr. 187 D (parcare blocuri CD) – trei stații cu șase prize de încărcare;
  3. strada Națională nr. 60 (parcare sediu vechi primărie) – două stații cu patru prize de încărcare;
  4. zona blocurilor AM4 – OV7, între strada Amurgului și strada Poștei (parcare blocuri) – două stații cu patru prize de încărcare.

În conformitate cu prevederile din ghidul de finanțare, stațiile de încărcare propuse au următoarele caracteristici:

  • stația de reîncărcare va fi în conformitate cu cerințele standardului pe părți SR EN IEC 61851 (Sistem de încărcare conductivă pentru vehicule electrice);
  • va fi echipată cu prize și conectori de tip 2 pentru vehicule, conform descrierii din standardul SR EN62196-2, pentru încărcarea în curent alternative și conectori multistandard, dintre care unul este al sistemului de reîncărcare combinat Combo 2, conform descrierii din Standardul SR EN62196-3, pentru încărcarea în curent continuu;
  • va dispune de un acces deschis de management și operare care să permită identificarea locației, monitorizarea în timp real a funcționalității, disponibilității, cantității de energie transferată. De asemenea, acest acces trebuie să permită interconectarea și comunicarea cu alte instalații similare în timp real;
  • asigură un minim de locuri de parcare cel puțin egal cu numărul punctelor de reîncărcare aferente stațiilor solicitate, destinate exclusiv încărcării vehiculelor electrice, marcate cu culoarea verde, cu imaginea din panoul de informare conform ghidului de finanțare.

Fiecare stație va avea un punct de reîncărcare ce va permite încărcarea multistandard în curent continuu, la o putere de 50 kW a vehiculelor electrice și un punct de reîncărcare care permite încărcarea în curent alternativ, la o putere de 22 kW a vehiculelor electrice.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*