Noua organizare a circulației rutiere din sensul giratoriu de la Păpădie a intrat în vigoare

Noua organizare a circulației rutiere din sensul giratoriu de la Păpădie a intrat în vigoare. FOTO: Primăria Constanța

Circulația autovehiculelor în zona „Păpădie” se realizează, începând de marți, 18 aprilie, prin noul sens giratoriu amenajat la intersecția bulevardului Alexandru Lăpușneanu cu bulevardul Aurel Vlaicu, care preia atribuțiile sensului giratoriu din dreptul hotelurilor „Oxford” și „Dobrogea”.

Potrivit Primăriei Constanța, prin implementarea acestei măsuri se va asigura fluidizarea traficului rutier în zonă.

Mai exact, autovehiculele care vin dinspre bulevardul Mamaia cu direcția bulevardul Alexandru Lăpușneanu, vor circula pe bulevardul Aurel Vlaicu pe lângă stația peco OMV și vor efectua viraj la stânga prin fosta stație de autobuz din dreptul hotelului „Dobrogea”, apoi dreapta pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu.

De asemenea, autovehiculele care vin de pe bulevardul Aurel Vlaicu cu direcția bulevardul Mamaia, nu vor mai merge pe direcția înainte și vor face viraj dreapta prin fosta stație de autobuz, apoi viraj stânga pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu cu direcția spre stațiunea Mamaia.

Cei care vin dinspre bulevardul Alexandru Lăpușneanu și vor să ajungă pe bulevardul Aurel Vlaicu vor merge pe direcția înainte și vor înconjura insula verde pe partea dinspre stația peco.

Fântâna arteziană din sensul giratoriu de la Păpădie va rămâne pe vechiul amplasament, aceasta va fi reîncadrată într-o suprafață cu spațiu verde.

Proiectul de reorganizare a traficului rutier a fost realizat de Primăria Constanța împreună cu reprezentanții Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Constanța și Confort Urban. Aceștia au avizat modificarea sensului giratoriu în cadrul Comisiei de Circulație. Reconfigurarea este inclusă în planul de mobilitate aferent proiectului de reabilitare a bulevardului Alexandru Lăpușneanu. Finalizarea lucrărilor este programată înaintea începutului sezonului estival.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*