Nouă blocuri de locuințe din Cernavodă vor fi reabilitate cu fonduri nerambursabile

Blocuri care nu au fost reabilitate încă în Cernavodă. FOTO CTnews

Primăria Cernavodă a depus documentația necesară în vederea obținerii de fonduri nerambursabile pentru reabilitarea termică a nouă blocuri de locuințe din oraș, iar în data de 06 august, primarul Liviu-Cristian Negoiță a semnat contractul de finanțare pentru primele cinci imobile ce au primit finanțare de la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației prin Programul Național multianual privind creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe, derulat conform O.U.G. nr. 18/2009. Valoarea totală a investiției este de 6.583.470,00 lei.

Potrivit Primăriei Cernavodă, finanțarea de la bugetul de stat este în cuantum de 60 la sută, cofinanțarea de la bugetul local este de 30 la sută, iar cota asociației de proprietari de 10 la sută. Conform HCL nr. 173/31.07.2019, cota asociației de proprietari este preluată de către bugetul local.

Principalele lucrări ce urmează a se executa presupun: izolarea termică a fațadei blocurilor cu vată bazaltică, înlocuirea tâmplăriei exterioare – inclusiv închiderea balcoanelor, izolarea termică a planșeului subsolului, reabilitarea și modernizarea instalației de distribuție a agentului termic din partea comună a blocului de locuințe, repararea instalației de distribuție a apei reci din subsolul blocului până la căminul de branșament, refacerea acoperișului, etc.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. 14 August: Sinteza (pozitiva) in constructii - Idei Arhispec

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*