Notarul public Botezatu Horia a fost trimis în judecată pentru fals în acte

Sediul DNA Constanța. FOTO Adrian Boioglu
Sediul DNA Constanța. FOTO Adrian Boioglu

În rechizitoriul întocmit, de procurorii DNA în acest caz se arată că în perioada iulie 2012 – octombrie 2012, în contextul pronunțării unei hotărâri judecătorești prin care o societate comercială a fost obligată la plata către salariați a unor sporuri salariale, directorul general Linteș Daniel, a constrâns mai mulți angajați să renunțe la drepturile câștigate, în valoare totală estimată de cel puțin 1.411.200 lei, prin semnarea unor declarații autentice în acest sens.

Astfel, în perioada august 2012 – octombrie 2012, inculpatul Botezatu Horia, în calitate de notar public, a atestat în fals în cuprinsul a 81 de încheieri de autentificare, că angajații respectivi au declarat în fața sa, la sediul biroului notarial, după prealabila lor identificare, că au citit declarațiile de renunțare la drept și au consimțit la autentificarea lor deși, în realitate, aceste persoane au semnat declarațiile de renunțare la drept în fața unor salariați ai compartimentului resurse umane și ai oficiului juridic din cadrul societății respective.
Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Constanța.

În cursul anului 2016, inculpatul Linteș Daniel a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj în formă continuată. Acesta s-a folosit de prerogativele funcției sale privitoare la disponibilizarea salariaților și i-a amenințat pe aceștia că le va fi desfăcut contractul de muncă, dacă nu semnează declarațiile respective.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*