Noaptea Muzeelor va fi organizată și în Constanța, la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii, Muzeul de Artă și Muzeul de Istorie Națională și Arheologie

Delfinariul. FOTO Paul Alexe

Noaptea Muzeelor este un eveniment care are loc la nivel european. Acesta a fost inițiat pentru prima dată de către Ministerul Culturii şi Comunicării din Franța în anul 2005. Evenimentul se desfășoară sub patronajul Consiliul Europei, UNESCO și Consiliul Internațional al Muzeelor. România a achiesat acestui demers încă de la prima ediție, iar numărul muzeelor implicate a crescut cu fiecare an. Evenimentul se va desfășura în acest an în data de 12 iunie.

Principalele instituții de cultură, din subordinea Consiliului Județean Constanța, vor participa, și în acest an, la acest eveniment după următorul program:

  • Muzeul de Artă Constanța va fi deschis publicului doritor în intervalul orar 19.00 – 24.00, iar vizitatorii vor avea acces doar la expozițiile temporare ale instituției.
  • Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța va fi deschis în intervalul orar 20.00 – 23.00. Publicul vizitator va putea urmări demonstrații la Planetariu după următorul program: 20.00,  20.30,  21.00, 21.30, 22.00 și 22.30, dar și o prezentare a cerului vizibil între orele 21.00 – 23.00. Tot în acest interval orar, pe platoul din fața Planetariului va fi o prezentare cu denumirea Noaptea de vis în zoo – Animale pe harta cerului. Și Acvariul de pe faleza Cazinoului din Constanța va fi implicat în cadrul evenimentului dedicat Nopții Muzeelor, acesta va fi deschis în intervalul orar 19.00 – 23.00.
  • Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța își va deschide porțile publicului în intervalul 17.00 – 23.00, iar vizitatorii se vor putea bucura de o valoroasă lecție de istorie.

Toate evenimentele propuse în Noaptea Muzeelor se vor desfășura cu respectarea legislaţiei în vigoare privind prevenirea COVID-19. Totodată, cu ocazia Nopții Muzeelor, atât în fața Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, cât și în incinta Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, vor fi amenajate corturi destinate vaccinării împotriva Covid-19, această campanie se va desfășurată fără o programare prealabilă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*