Noaptea Cercetătorilor Europeni, organizată, la Constanța, de Universitatea Maritimă

Universitatea Maritimă Constanța
Universitatea Maritimă Constanța

Universitatea Maritimă din Constanța va participa vineri, 30 septembrie, la sărbătorirea Nopții Cercetătorilor Europeni, alături de universități reprezentative din țară, eveniment de tradiție al Comisiei Europene, înscris în seria Acțiunilor Marie Sklodowska-Curie din proiectul cadru Horizon 2020.

Universitatea își va deschide porțile pentru a răspunde curiozităților elevilor constănțeni privind simulatoarele specifice domeniului maritim (Punte de Comandă de Navigație, Simulator de Motoare Navale, ECDIS – Hărți Electronice, Simulator Poziționare Dinamică, CyberSecurity Simulator, Platforma de Măsurare a Sistemelor Radiante etc), și organizând ateliere de lucru cu elevii în fața universității.

„Impactul pe care știința și cercetătorii l-au avut în istoria umanității este un fapt cunoscut. Evenimentul subliniază rolul cheie pe care îl deține un cercetător și cât de interesantă, provocatoare, dar și dificilă poate fi munca de cercetare. Domeniul maritim este sufletul orașului Constanța, sărbătorind și Ziua Mondială Maritimă în aceste zile, iar accesul elevilor la simulatoarele de ultimă generație nu poate decât să îi apropie de această meserie de viitor”, a declarat coordonatoarea echipei Noaptea Cercetătorilor UMC, Conf. Univ. dr. Corina Varsami.

Activitățile se vor desfășura la Universitatea Maritimă din Constanța (Str. Mircea cel Bătrîn, Nr. 104) între orele 17.00 – 20.00, programul regăsindu-se pe https://cmu-edu.eu/nceu2022/. Totodată, online, pe https://noapteacercetatorilor.educatiepentrustiinta.ro/ și https://noapteacercetatorilor.ro/, puteți accesa atelierele partenerilor noștri din toată țara.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*