Nicolae Matei, primarul orașului Năvodari, condamnat la 1 an și 6 luni ani de închisoare în dosarul mitei de la Poliție

Nicolae Matei, Primarul orașului Năvodari. FOTO Facebook
Nicolae Matei, candidat la Primăria Năvodari din partea Partidului Neamul Românesc

Un proces de 3 ani și jumătate s-a încheiat astăzi cu o condamnare pentru Nicolae Matei. Primarul orașului Năvodari merge pentru un an și o lunp la pușcărie pentru că a dat mită fostului șef al IPJ Constanța. Pedeapsa la care a fost condamnat Matei este de un an și 6 luni, dar el a stat deja în arest preventiv timp de 5 luni și timpul petrecut după gratii se scade din pedeapsa finală.

Matei a fost deja condamnat de Tribunalul Constanța la 3 ani și jumătate de închisoare, așa că sentința de astăzi vine să confirme decizia magistraților de acolo și este una definitivă. Magistrații au scăzut însă pedeapsa la un an și 6 luni.

Reamintim că la începutul lunii decembrie 2012 procurorii DNA l-au reținut pe primarul orașului Năvodari după ce acesta i-a solicitat lui Valentin Burlacu, șeful IPJ Constanța, să intervină în niște anchete pe care Matei le considera abuzive. Edilul i-a promis lui Burlacu și mai apoi i-a și dat două loturi de teren în Năvodari. Terenurile aveau o valoare de peste 46.100 euro.

Procurorii anticorupție spun că, pentru a ascunde darea de mită, primarul a oferit terenurile prin intermediari și a simulat niște vânzări pentru care s-ar fi plătit 59.000 lei. În realitate, polițistul nu a plătit niciun ban. Matei a fost ajutat de Nicolae Vâlcu (și el inculpat în acest dosar) care a dat declarații mincinoase în fața unui notar.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*