Nicolae Matei, primarul orașului Năvodari, condamnat la 1 an și 6 luni ani de închisoare în dosarul mitei de la Poliție

Nicolae Matei, Primarul orașului Năvodari. FOTO Facebook
Nicolae Matei, Primarul orașului Năvodari. FOTO Facebook

Un proces de 3 ani și jumătate s-a încheiat astăzi cu o condamnare pentru Nicolae Matei. Primarul orașului Năvodari merge pentru un an și o lunp la pușcărie pentru că a dat mită fostului șef al IPJ Constanța. Pedeapsa la care a fost condamnat Matei este de un an și 6 luni, dar el a stat deja în arest preventiv timp de 5 luni și timpul petrecut după gratii se scade din pedeapsa finală.

Matei a fost deja condamnat de Tribunalul Constanța la 3 ani și jumătate de închisoare, așa că sentința de astăzi vine să confirme decizia magistraților de acolo și este una definitivă. Magistrații au scăzut însă pedeapsa la un an și 6 luni.

Reamintim că la începutul lunii decembrie 2012 procurorii DNA l-au reținut pe primarul orașului Năvodari după ce acesta i-a solicitat lui Valentin Burlacu, șeful IPJ Constanța, să intervină în niște anchete pe care Matei le considera abuzive. Edilul i-a promis lui Burlacu și mai apoi i-a și dat două loturi de teren în Năvodari. Terenurile aveau o valoare de peste 46.100 euro.

Procurorii anticorupție spun că, pentru a ascunde darea de mită, primarul a oferit terenurile prin intermediari și a simulat niște vânzări pentru care s-ar fi plătit 59.000 lei. În realitate, polițistul nu a plătit niciun ban. Matei a fost ajutat de Nicolae Vâlcu (și el inculpat în acest dosar) care a dat declarații mincinoase în fața unui notar.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*