Nici un incident înregistrat, marți, în prima zi de școală, în unitățile de învățământ din Constanța

Elevii vor merge fizic la școală în funcție de gradul de vaccinare al cadrelor didactice

Școlile constănțene și-au primit elevii în siguranță, marți, la pregătirea pentru examenele naționale, în prima zi de școală după pauza impusă de pandemia de coronavirus, fără să fie înregistrat vreun incident.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Constanța, marți, 2 iunie, absolvenții claselor a VIII-a și ai studiilor liceale au participat la prima zi de pregătire suplimentară pentru examenele naționale, 160 de instituții de învățământ deschizând porțile în vederea începerii activității de pregătire suplimentară, derulată în perioada 2 – 12 iunie.

Reprezentanți ai ISJ Constanța, Prefecturii Constanța și Direcției de Sănătate Publică Constanța au efectuat, în cursul zilei, o monitorizare în unitățile de învățământ constănțene cu scopul de a constata modul în care au fost puse în aplicare măsurile de prevenire și protecție a elevilor pentru această perioadă, în conformitate cu prevederile legale în vigoare. Printre unitățile de învățământ vizitate s-au numărat: Școala Gimnazială nr. 28 “Dan Barbilian” Constanța, Școala Gimnazială nr. 30 “Gheorghe Țițeica” Constanța, Colegiul Național de Arte “Regina Maria” Constanța, Colegiul Național Pedagogic “Constantin Brătescu” Constanța, Liceul Tehnologic “Ion Podaru” Ovidiu, Liceul Teoretic “Mihail Kogălniceanu”, loc. M. Kogălniceanu.

De asemenea, inspectorii școlari au fost prezenți în instituțiile de învățământ din întreg județul pentru a verifica modul de desfășurare a activității începând cu circuitul de intrare-ieșire în școală, triajul epidemiologic, măsurarea temperaturii, asigurarea cu substanțe dezinfectante, măști, mănuși și așezarea în sala de clasă cu respectarea normelor de distanțare socială.

La finalul zilei, s-a constatat că managerii școlari, cadrele didactice, personalul nedidactic, elevii și părinții au acționat în echipă, cu maximă responsabilitate, astfel încât nu a fost înregistrat niciun incident.

“A fost o primă zi de activitate încheiată cu succes. Prin efortul coroborat al instituțiilor responsabile, precum și al colegilor din școli s-a reușit asigurarea unui climat de siguranță pentru elevii noștri. Mulțumesc cadrelor didactice, dar și beneficiarilor direcți care au înțeles cât de importantă este respectarea regulilor în vederea păstrării coerenței actului educațional în aceste condiții speciale” a declarat inspectorul școlar general, Sorin Mihai.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*