Neacordarea priorității și viteza excesivă, principalele cauze de producere a accidentelor în județul Constanța: peste 500, anul acesta, cu 36 de morți

Neacordarea priorității și viteza excesivă, principalele cauze de producere a accidentelor în județul Constanța

În acesta perioadă, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța intensifică activitățile desfășurate pe linie rutieră, în vederea prevenirii accidentelor rutiere soldate cu rănirea gravă sau decesul persoanelor implicate în acestea.

La nivelul județului Constanța, în primul semestru al anului 2021, au fost înregistrate 518 accidente rutiere, în comparație cu 371 de accidente de circulație, produse în aceeași perioadă a anului trecut și 536 de accidente rutiere, înregistrate în primul semestru din anul 2019. Din evenimentele produse, a rezultat decesul a 36 de persoane în anul 2021, 23 de persoane în anul 2020 și 34 de persoane, în anul 2019.

În județul nostru, principalele cauze generatoare de accidente rutiere sunt neacordarea de prioritate autovehiculelor, neacordarea de prioritate pietonilor și viteză neadaptată la condițiile de drum și cea neregulamentară.

Majoritatea accidentelor de circulație din județ sunt produse pe drumuri naționale și județene, în afara localităților.

Pentru prevenirea accidentelor de circulație, polițiștii rutieri constănțeni acționează în mod constant, activitățile întreprinse vizând prevenirea acestor evenimente prin prezența în trafic și depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele de circulație, în mod special, a celor care circula cu viteze peste limita legală sau sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Asta este punctul in care autoritatile ar trebui sa isi declare incompetenta. Vedeti si pe autostrada, in linie dreapta, nu trece saptamana fara un carambol.

    Mariti amenzile x10. Reganditi sistemul. Nu e ok ca unul care intra cu masina pe plaja sa ia 10.000 amenda iar unul care merge pe contrasens pe autostrada sa ia doar 1.400.

    Soferii sunt din ce in ce mai slabi, mai egoisti, mai nesimtiti iar legislatia a ramas din 1950.

    E nevoie de mult mai multa implicare din partea autoritatilor. Daca romanul nu mai stie de bun-simt, nu mai stie de respect, macar sa stie de frica !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*